Tudományos kutatások manuka mézzel

Sebgyógyulás

A sebgyógyulást nehezítő, ráadásul még egyes antibiotikumoknak is ellenálló biofilm réteg (mikroorganizmusok összetapadásából keletkező többrétegű, nyálkás réteg) „felszámolásában” hatékony lehet a manuka méz.
A ’Cardiff Metropolitan University’ tanulmánya szerint a biofilm réteget kialakító baktériumok 85%-a, 2 óra alatt elpusztítható lenne a manuka mézzel. A tanulmányról a ’Science Daily’ orvosi szaklapban is írtak.

Serkenti az immunsejtek termelődését

Egy, a ’The Journal of Leukocyte Biology’-ban megjelent, 2007-es tanulmányban arról számoltak be, hogy a manuka méz serkenti a citokinek (kémiai hírvivők, a sejtek közti kommunikációban, az immunválasz továbbításában van szerepük) termelődését. Mindez a kutatók szerint újabb bizonyíték arra, hogy a manuka méz segíti a gyorsabb gyógyulást mind belsőleg, mind pedig külsőleg.

Egészséges fogak

A fogak baktériumok, és a fogkő által okozott gyulladásos, fertőző betegsége a fogínygyulladás, valamint a fogágybetegség. A korábban ’Contemporary Clinical Dentistry’ szaklapban megjelent cikk szerint a manuka méz a xilithez hasonlóan a fogak szempontjából az egyik legjobb édesítőszer, továbbá hatékonyabb, mint a különböző mesterséges szájfertőtlenítők. A tanulmányban a fogágybetegségek kezelésére a 15-ös UMF faktor feletti manuka mézet javasolták.

A manuka méz orvosi felhasználhatósága

A ’WebMD’ egészséges életvezetéssel, tanácsadással és az ezzel kapcsolatos infomációk széles tárházával szolgáló internetes portál leírása szerint, a manuka méz legfőbb orvosi felhasználhatósága egyértelműen a sebkezelésben rejlik. Kisebb sebek és égési sérülések kezelése kapcsán kiváló minősítésben részesítették az új-zélandi manuka mézet.

Fertőtlenítő hatás

Dr. Peter Molan, a ’Waikato Egyetem’ (Hamilton, Új zéland) 2014 áprilisában, 43 év után visszavonult egyetemi docense 1981 óta foglakozott a gyógyító hatású mézekkel. A munkája jeléül nagy elismertségnek örvendő kutató, fedezte fel elsőként, hogy minden méznek van egy ún. enzim tevékenységet-aktiváló hatása a szervezetben.
Dr. Molan leírta, hogy a méhek amint begyűjtik a virágok nektárjait, visszaviszik azt a kaptárba. Ott, hogy segítsék a méz előállítását hozzáadják az ún. glükóz-oxidáz enzimet.
Amint a méz a szervezetbe jut, és érintkezik a test nedvességével, a glükóz-oxidáz szép lassan fertőtlenítő hatású hidrogén-peroxid enzimet bocsájt ki. Ezt nevezte el ’nem-peroxid tevékenységnek’.
A manuka méz egyedien erős, sajátos nem-peroxid tevékenysége az UMF-faktoron alapszik!

Baktériumok ellen

Modern klinikai vizsgálatok, kórházi kutatások és tapasztalatok igazolják, hogy a manuka méz aktív, antibakteriális hatóanyaga a temérdek antibiotikummal szemben (pl. penicilin, vancomycin) rezisztens ’MRSA’ ’szuperbaktérium’ ellensúlyozására is képes lehet. Továbbá elismerik hatékonyságát az emberi szervezetben számtalan bakteriális fertőzést kiváltó ’Helicobactor Pylori’, ’E Coli’, ’Staphylococcus Aureus ’, valamint ’Streptococcus Pyogenes’ baktériumok ellen.

Manuka méz VÁSÁRLÁS...

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.