Sportoláshoz, sportolóknak manuka méz

Minden mézfajtára jellemző, hogy 70-80%-ban cukrokat tartalmaz. A fennmaradó részt különböző tápanyagok, mint pl. vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, értékes vegyületeket (stb.) teszik ki.

A sporttudományban elfogadott állítás, hogy az edzés előtti és közbeni szénhidrát-fogyasztás jó hatással van az izomműködésre. A szénhidrátokat tartalmazó enegrizáló szeletek, italok javíthatnak a sportteljesítményen. Nem minden szénhidrátnak van azonban jótékony hatása a fizikai aktivitásra, mindezt a ’The Strength and Conditioning Journal’ 2002. februári számában már megfogalmazták.

Richard Kreider a ’The University of Memphis Exercise and Sport Nutrition Laboratory’ kutatásvezetője korábban úgy találta, hogy a manuka mézben található szénhidrátok, mint a glükóz és a fruktóz, szintén fontosak lehetnek az edzés közbeni teljesítmény növeléséhez.
„Számos tanulmány említést tesz a cukrok fizikai teljesítményre gyakorolt pozitív hatásáról. A legkézenfekvőbb megállpatás szerint, ahhoz, hogy az izmok működni tudjanak, energiára van szükségük. Ezt az energiát legtöbbször a szénhidrátokból nyerik. (...) A glükóz alapú étrendkiegészítőkről, bizonyos, hogy extra állóképességet eredményezhetnek.” – vélekedett Dr. Kreider.

Nézze meg a másik igen kedvelt manuka méz témájú oldalunkat, ahol még több infó érhető el, a Comvita és a Real Health manuka mézekről.

A manuka méz szénhidrátjainak legnagyobb mennyisége glükóz és fruktóz. Tudományosan bizonyítható, hogy rövid távon valóban hozzájárulhat a sportpályán nyújtott fizikai teljesítmény növeléséhez.
Egy kísérlet során 9 országúti kerékpáros versenyzővel 3 héten keresztül, heti 64 km-t letekertettek. A sportolók minden 16 kilométer előtt vagy kalóriamentes placebot, vagy szőlőcukor zselét, vagy mézet kaptak, amelyeket az etapok alatt kellett elfogyasztaniuk. A vizsgálat során feljegyezték, hogy a placebohoz képest a szőlőcukrot, de különösen a mézet fogyasztók jobb időeredményeket értek el. A pályán egyértelműen látható volt, hogy jobb lett a sportteljesítményük!
A méz különösen a holtpont közelében segített átlendülni, a versenyzők új erőre kaptak.

A szerb teniszklasszis, a férfiak mezőnyében jelenleg is világelső Novak Djokovics, 2013-ban megjelent önéletrajzi könyvében elárulta, hogy ahhoz, hogy jobb és eredményesebb sportolóvá válhasson, jelentősen hozzájárult táplálkozási szokásainak a megváltoztatása is. A sztársportoló átalakított étrendjének mindennapi részét képezi az új-zélandi manuka méz is.

„Az első dolgom azután, hogy, felkelek az az, hogy iszok egy pohár szobahőmérsékletű, szénsavmentes vizet. A következő lépésen biztosan sokan megfognak lepődni: mindennap eszek 2 kiskanál manuka mézet!” – írja a ’Serve to Win’ című önéletrajzi könyvében Novak Djokovics, aki elismeri, hogy a mérkőzések alatt is szokott a mézből fogyasztani.

„Fontosnak tartom, hogy megtaláljam azokat az ételeket, amelyek segítenek egészséges, kiegyensúlyozott illetve koncentrált maradni mind a karrierem, mind pedig a hétköznapi életem során.” – Egy rövid összefoglaló Djokovics, az egészsges táplálékok fontosságáról alkotott véleményéről.

Djokovics példája nem egyedülálló a sportvilágban. A televíziós sportközvetítések között váltogatva, gyakran látható, hogy versenyek, mérkőzések közben a sportolók „valamiféle táplálékot” csomagolnak éppen ki, energizáló termékeket vesznek magukhoz. Különösen jól látható ez a jelenet az országúti kerékpárosok versenyein.
A manuka mézről úgy tartják, hogy vízben elkeverve hasonlóan, ha nem jobban alkalmas az energiaszint fenntartására, a teljesítmény rövid távú növelésére, mint a különböző mesterséges készítmények.

Ennek a különleges méznek a szénhidrátjai energiaforrásként szolgálhatnak az izmok számára. Segítik elkerülni az izmok elfáradását, az izomfájdalmakat. Természetes összetevőket tartalmazó turmixokhoz is hozzáadható, müzlihez, vagy kenyérre kenve, de akár önmagában is fogyasztható.

A modernkor sportolóinak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk azt a tényt, hogy sok esetben a 100%-ban natúr készítmények hasonlóan hatásosak lehetnek, mint szintetikus társaik.

Manukaméz RENDELÉS 1 munkanapos szállítással

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.