A manuka méz pozitív hatásai

Antibakteriális hatás

Számos baktériumcsalád semlegesítésére, fertőtlenítésre, valamint természetes antibiotikumként alkalmazható az új-zélandi őslakók által egy teafát jelölő manuka fa méze. A „hétköznapi” mézeknél jelentősen erősebb baktériumellenes hatásokkal felvértezett méz különlegességét az extrém magas MGO (metilglikoxál) és UMF (Egyedi Manuka Faktor) adja. (...)

Olvasson tovább a baktériumellenes manuka méz jótékony hatásáról

Megfázás és influenza ellen

A manuka méz segíti a jobb immunműködést. Az UMF jelöléssel ellátott, Új-Zélandról származó eredeti és natúr manuka mézek kapcsán tudományosan bizonyított, hogy segíthetnek az immunrendszer gyengülésével járó betegségek (mint amilyen a nátha és az influenza is) természetes kezelésében.

Még több infó a témában! Kattintson tovább...

Segíti az emésztést

Bakteriális fertőzések okozta emésztési zavarok, gyomor -és bélpanaszok enyhítésére alkalmasnak találták.
A manuka méz nagyon jó hatással van a szervezet bélflórájára azáltal, hogy támogatja a probiotikumok szaporodását. Továbbá hatékony olyan káros baktériumok ellen, mint pl. a számtalan gyomor -és bélbetegség kialakulásáért felelőssé tehető (pl. gyomorhurut, gyomorfekély) ’Helyobacter’ baktériumok.

Bőrápolás

A manuka méz antibakteriális hatásainak köszönhetően kiválóan alkalmas a bőr felületi sérüléseinek, sebeseüléseinek a fertőtlenítésére. Az orvostudomány is elismeri a sebgyógyításban betöltendő jelentőségét!
Természetes savtartalma révén a manuka méz segíti az elhaló hámsejtek regenerálódását, és meg van az a képessége, hogy külsőleg alkalmazva, képes legyen a bőr pH-értékének a szabályozására. Segít megőrizni, hogy a bőr puha és hidratált maradhasson.

KATTINTSON IDE, és még többet megtudthat a manuka méz bőrápolásban kiaknázható tuladonságairól

Fiatalos bőr

A manuka méz bőrfiatalító hatású. Mint merően új kozmetikum, alkalmazása szebbé, fiatalosabbá teheti a bőrt. Nausheen Qureshi biokémikus szerint a különböző mézek bőrápoló tulajdonságai mindig is ismertek voltak, a manuka méz azonban jóval markánsabban tartalmazza ezen jellegzetességeket:
„ (...) A manuka nagyjából 70%-szer több metilglikoxált (MGO) tartalmaz mint a többi méz! Antibakteriális hatásai mellett az MGO növeli a kollagén térhálósodását. Így támogatva a bőr egészésgét, valamint a kollagén strukturális növekedését az irhában. Az irha rugalmas rostokból, kötőszövetekből és kollagénből áll, biztosítja a bőr rugalmasságát és szilárdságát. A szervezetben úgymond megfelelően funkcionáló kollagén a fiatalos és szép bőr egyik alapja (...)”

Még többet megtudhat a manuka méz kozmetikai felhasználásáról

Energiát ad

A manuka méz amellett, hogy egészséges, javít a közérzeten, rövid távon pedig igazán hatékony energiafokozónak bizonyulhat. Egészséges szénhidrátokat tartalmaz. Szénhidrátjai között ott találni a glükózt (szőlőcukor) és a fruktózt (gyümölcscukor), amelyek a szervezet energiaforrásaiként funkcionálhatnak. A mértékletes manuka méz fogyasztás nem emeli meg számottevően a vércukorszintet, edzés előtt és után sokkal inkáb egyensúlyba hozza azt. Richard Kreider a ’The University of Memphis’ sporttudományokkal foglalkozó kutatója vallja, hogy a szénhidrátok, különösképpen a glükóz igen fontosak, az edzés közbeni energia fenntartásához.
A manuka méz fogyasztók a lefekvés előtt adagolt 1 kiskanál méz hatására jobb alvásról számoltak. – Az esti pihenés, az alvás minősége köztudott, hogy nagyban meghatározza másnapi lendületet...

Gyulladáscsökkentő

Antivirális és antibakteriális hatásai mellett a manuka méz, mint gyulladáscsökkentő, torok -, fogíny - és, emésztőrendszeri gyulladások esetén is segíthet.

Savas reflux ellen

A savas reflux akkor jelentkezik, ha a gyomor savtartalma visszajut a nyelőcsőbe, ott pedig gyulladásokat válthat ki, és / vagy károsíthatja a nyálkahártyát. A savas reflux a krónikus köhögés kialakulását eredményező 3. leggyakoribb probléma. Fájdalommal, és igencsak kellemetlen érzésekkel jár.
A manuka méz segíthet a betegség által okozott károk helyreállításában, kimutatták azt is, hogy védőréteget képez a gyomorsavval szemben. Így óvja a nyálkahártyát a további károsodásoktól.

Léguti problémák enyhítésére

Szénanátha esetén a manuka méz folyamatos használata javulást eredményezhet.
Asztma ellen, napi 2 kanál manuka méz javasolt, vízzel elkeverve. Merően új, ám annál hatásosabb módszernek bizonyulhat, a manuka mézes inhalálás (1 kisebb edény forró víz + fél bögre manuka méz).

Szeretne még több infót a Manuka mézekről? Nézze meg a másik manuka mézről szóló oldalunkat, ahol további hasznos tudnivalók érhetők el a manuka mézekről.

Itt rendeljen manuka mézet

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA
Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Csökkentse le a megfázás, a torokgyulladás kialakulásának esélyeit Manuka méz kúrák segítségével.

Gyógyuljon meg 2-3-szor gyorsabban megfázásból, influenzából.

A manuka megfázás ellenes hatásai

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók