Megfázás ellen Manuka méz kúrák

A nátha, vagy ahogy a köznyelvben használatos, a megfázás a felső légutak heveny vírusos fertőzése következtében alakul ki. A nyálkahártyán megtelepedő vírusok általános tüneteket válthatnak ki, amelyeket nyilván mindenki tapasztalhatott már: Ilyen lehet a fejfájás, a gyengeség, a levertség, a rossz közhangulat, a hőemelkedés stb.

A közvélekedés értelmében a nátha kezdetleges tüneteivel nem kell azon nyomban orvoshoz forduln, hiszen például számos tradícionális praktika létezik a panaszok enyhítésére. Általánosan úgy tartják, hogy orvoshoz fordulni a 2-3 nap elteltével sem enyhülő, esetleg rosszabbodó tünetekkel érdemes. Gyermekeknek, időseknek, vagy netán már meglévő alapbetegségben szenvedőknek azonban célszerűbb egyből felkeresni a háziorvost!b

Egy francia mondás szerint „a nátha az orrban kezdődik, és a tüdőben ér véget”. Mindez jelzi, hogy a betegséget illik komolyan venni, hiszen a hagyományos. vagy gyógyszeres kezelések hiányában, a nem megfelelő odafigyelés következtében, a huzamosabb ideig elhúzódó megfázás bizony szövődményeket is okozhat. Ilyenek lehetnek például: az arcüreggyulladás, vagy a tüdőgyulladás.
Egy komolyabb lefolyású nátha esetén (értsd: erős és intenzív köhögés, orrfújás, tartós hőemelkedés, esetleg láz) a betegnek mindenképpen célszerűbb lehet otthon maradnia, hiszen a nátha cseppfertőzéssel terjedő betegség. A gyerekek és az idősek különösen hajlamosak arra, hogy elkapják a fertőzést.

A nátha, mint az egyik leggyakrabban előforduló betegség kialakulásának utat nyit a leggyengült immunrendszer. Éppen ezért, a téli időszak alatt (nagyjából októbertől március végéig), a kevesebb mozgás, vagy éppen a tápanyagokban szegényebb táplálkozási szokások (kevés gyümölcs, zöldség fogyasztása) következtében jóval nagyobb valószínűséggel alakulhat ki.
A megfázás, mondhatni elkerülhetetlen, hiszen egy átlagos egészségű felnőtt is évente 2-3 alkalommal jellemzően beleesik a náthába.

A már korábban említett hagyományos praktikák között ott találni a mézzel történő gyógyítást. A méz szervezetre gyakorolt jótékony hatásaira manapság már egy egész tudomány is épül: az apiterápia.

Tradícionálisan nagy a jelentősége a különböző mézfajták gyógyító erejének. A mézet immunerősítésre, baktériumok és kórokozók ellen hatékonyan alkalmazták már az ókoriak is.
Egy különleges mézfajtának, a manuka méznek minden ismert mézzel szemben jóval nagyobb a hatékonysága!

A manuka természetes ellenszere lehet a megfázásnak, vagy akár az influenzának is.

Az UMF jelöléssel ellátott termék bizonyítottan képes a nátha és az influenza tüneteienk az enyhítésére.
A vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmazó manuka méz fokozza az immunrendszer működését, növeli a szervezet ellenálló képességét a baktériumok és vírusok megtelepedésével szemben.

A megfázás tüneteivel, különösen a torokfájással és a köhögéssel szemben, napi 1-2 bögre, lehetőleg nem forró italban (tea, gyümölcslé) elkevert, 1 teáskanál manuka méz kimondottan hatásosnak bizonyulhat.

A tudomány is elimseri, az új-zélandi maori őslakosok szóhasználatában egy teafát jelölő ’manuka’ antivirális és antibakteriális hatásait!
Az új-zélandi ’Waikato Egyetem’ kutatása szerint a manuka méz hetékony a torokfájást és megfázást gyakorta kiváltó ’Staphylococcus aureus’ és ’Streptococcus pyogenese’ baktériumok ellen.

A téli időszak előtt érdemes lehet elkezdeni napi 1 teáskanál manuka méz fogyasztását. Kialakuló megfázás és influenza esetén, a gyorsabb gyógyulás érdekében napi 3-4 teáskanállal is fogyasztható.
1 éves kortól már gyermekeknek is adható, mint ’természetes antibiotikum’.

Immunerősítő koktél Manuka mézzel

Végül, de nem utolsó sorban mellékelünk Önnek egy kiváló, otthon is könnyedén elkészíthető, manuka mézes - immunerősítő koktél receptet!

Hozzávalók:

  • 1/4 ananász

  • 1 narancs

  • 1 nagyobb szelet citrom

  • 1 teáskanálnyi manuka méz

Elkészítés:

Az ananász, a narancs és a citrom levének kifacsarása/lepréselése után a gyümölcsök levét öntsük egy turmixgépbe. Ezt követően tegyük hozzá az 1 teáskanálnyi manuka mézet, és turmixoljuk el az összetevőket. A végén ízlés szerint, jégkockát is adhatunk hozzá. – A már kialakult torokfájás, megfázás esetén a jég természetesen elhagyható.

Manuka méz VÁSÁRLÁS

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.