A manuka méz alkalmazása bőrre

Már az ókorban is alkalmazták a mézet, mint gyógyhatású szert. A korszak embere már megtapasztalhatta, hogy a méz fertőzések kezelésében és enyhítésében segíthet. Bizonyos, hogya a bőr felszíni sérüléseinek, sebesüléseinek a fertőtlenítésére szintén használhattak. Az ókor nagy tudósai, mint Hippokratész vagy Arisztotelész egyaránt a méz humán felhasználhatósága mellett érveltek.

A méz évezredekkel korábban általánosan elterjedté vált bőrfiatalítóként, bőrápolóként. Mezopotámiai emléktáblák tanúskodnak a bőrápolási felhasználhatóságáról. Jónéhány évszázaddal később, az egyiptomiak legendás szépségű uralkodónője, Kleopátra állítólag tejjel elkevert mézet használt arcápolóként! – Kleopátra pechje igazából az, hogy nem sokat, sőt igazából semmit nem tudhatott a mézek királynőjéről, a manuka mézről!

Az Új-Zélandról származó manuka méz kiemelten hatékony természetes antibakteriális szer, valamint bőrápoló. Segíti a bőr mielőbbi gyógyulását felületi sérülések, sebhelyek esetén.
Akné, pattanások, valamint miteszerek természetes ellenszere, kiszárítja azokat. A felvitt és gondosan eloszlatott manuka mézet ajánlott 20-30 percig fent hagyni a kezelendő területen! Végezetül meleg vízzel ajánlott leöblíteni.

Támogatja a bőr sejtjeinek, szöveteinek a gyorsabb regenerációját. Megfigyelések szerint, segítheti a kollagén és elasztin rostok kialakulását, ezáltal csökkentve a ráncok képződését az arcon.
A manuka mézet bátran hozzá lehet adni bőrápoló jellegű kozmetikai termékekhez is. Hidratáló, bőrfrissítő tulajdonságú. A manuka méz alapú kozmetikumok egyre elterjedtebbé válnak napjainkban. Segítségükkel a szem alatti táskák és a sötét karikák is eltűntethetőek.
Ismerkedjen meg a manuka méz alapú kozmetikumokkal.
A manuka méz számtalan kozmetikum alapanyaga, segítségével a szem alatti táskáktól és a sötét karikáktól is megszabadulhatunk.

Egyedi, aktív hatóanyagának, az UMF-nek köszönhetően a manuka méz olyan kiváló fertőzések ellen, hogy tapasztalatok szerint mint bőrápoló, az excéma helyi kezelésében is hatásosnak bizonyulhat.
Mint gyulladáscsökkentő, a bőr gyulladásos betegségeit enyhítheti.
A bőr jó barátja abból a szempontból, hogy segíthet egyensúlyba hozni a bőr pH-értékét. – A bőr átlagos, 5,5-ös, savas pH értékének az elmozdulása érzékenyebbé teszi a bőrt a külső változásokkal szemben, ez vezethet bőrirritációk kialakulásához.
A bőr pH-ját egyébként az életkor, a genetika, a különböző tisztálkodási szerek és kozmetikumok alkalmazása, a bőrbetegségek egyaránt befolyásolhatják.

A manuka méz, mint sebfertőtlenítő, nedves sebkörnyezetet képez, lezárja kívülről a sebet, megakadályozva így a baktréiumok további bejutását, a fertőzés esetleges továbbterjedését, továbbá ellátja a sebet értékes tápanyagokkal (ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak). Úgy tartják, hogy a sebek gyorsabban gyógyulnak, és kisebb felületen hegesednek a manuka méz hatására.

A ’Scientific American’ ismeretterjesztő portál úgy írt a manuka mézről, mint „a bőr baktériumok által okozott fertőzései ellen hatásos készítményről”.

Kutatások és felhasználói tapasztalatok egyaránt igazolják, hogy a manuka méz hatékony sebek, égési és vágott sérülések, rovarcsípés, fertőzés okozta bőrelváltozás, de akár fekélyek kezelésére is.

Ezenkívül támogatja az egészséges fejbőr, és hajkorona egészségét. Táplálja a hajhagymákat, revitalizálja a fejbőrt.

A manuka méz hatékonyságát emeli, hogy több organikus jelzővel illetett kozmetikummal ellentétben csak is természetes összetevőket tartalmaz, valamint az előállítás során nem terhelik felesleges adalékanyagokkal!

Tudományosan kimutatott antioxidáns hatóanyagáról úgy tartják, hogy az védelmet nyújt a bőrnek a káros napsugarakkal szemben.

A manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány is elismer, mint sebgyógyító szert!

Manuka méz árak + vásárlás itt

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.