Immunerősítés manuka méz segítségével

A manuka méz összetéveszthetetlen a „közönséges mézekkel”!

A mézet kizárólag az új-zélandi manuka fa nektárjából gyűjtik a méhek. Az utóbbi években vált igazán népszerű és elterjedt termékké. Mindez annak köszönhető, hogy az emberi szervezetre külsőleg és belsőleg egyaránt széles körben, jótékonyan képes hatni.

A manuka méz elterjedését segítette, hogy a modern korra jellemző, mértéktelen cukor -és szénhidrátfogyasztás közepette, a hagyományos fehér cukor helyett természetes cukorpótlóként funkcionálhat: teához, joghurtokhoz, vagy pl. akár még kávéhoz is hozzáadható. – Nem kell ahhoz önmagában fogyasztani, hogy az általános egészségre gyakorolt pozitív hatásai érezhetőek legyenek!

Az immunrendszer működését erősítő hatásai kiemelik a mézek közül a manukát! Antibakteriális tulajdonsága már-már az antibiotikumokéval vetekszik!
A baktériumokat és a kórokozókat a mézek közül egyedülálló módon képes eltávolítani, azáltal, hogy a baktériumok génállományára hat.

Mint minden más méz, a manuka is tartalmaz többek között hidrogén-peroxidot, azonban két vegyület (pontosabban 1 vegyület, és egy aktív összetevő) teszi igazán különlegessé. Az átlagsonál jóval, de jóval nagyobb a metilglikoxál (MGO) tartalma. Az MGO természetes baktréiumölő vegyület. Kutatások által alátámasztható, hogy önmagában az MGO képes lehet az emésztési gondokat okozó ’Helicobacter pylori’,’Staphylococcus aureus’ (az emberi szervezet egyik legelterjedtebbnek számító baktériuma), valamint az E-Coli és a torokfájást gyakorta kiváltó ’Streptococcus pyogenes’ baktériumok elpusztítására.

Frank Bouanotte, a ’Honeymark International’ alapítója is megerősíti azt, amit már sokan fetételeztek a manuka méz bakteriális hatásairól: „A Honeymark laboratóriumi kísérletei is alátámasztják, hogy a manuka méz az MRSA baktérium ellen is hatékony!”
Dr. Rose Cooper a ’Wales-i Egyetem’ professzora arra a következtetésre jutott, hogy a manuka mézzel szemben az MRSA nem képes védőgátat, biofilmet kialakítani.
„(...) A manuka méz hatására az MRSA baktériumok érzékenyebbé válhatnak azokkal az antibiotikumokkal szemben, amelyekkel szemben korábban ellenállást tanúsítottak. (...)” – vallja Dr. Cooper.

Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.

A ’methicillin rezisztens staphylococcus aureus’, ismertebb nevén az MRSA, hasonlóan a staphylococcus aureus-hoz természetes módon is jelen van az emberi szervezetben, azonban sajnálatos, hogy felborult bélflóra, legyengült immunrendszer esetén az elterjedő MRSA már nem reagál az antibiotikumos kezelésekre (penicilinre, oxacilinre). A baktérium ugyanis tartalmazza az ún. ’β-laktamáz’ enzimet, amely el tudja bontani az említett antibiotikumokat, így nagy mértékben megnehezíti a fertőzött betegek kezelését.

A manuka méz antibakteriális jellegzetességeit az UMF, vagyis az ’Egyedi Manuka Faktorként’ nevezett együttható minősíti. Az UMF egy számszerűsített jelölés, mely a manuka méz baktériumölő képességét hivatott meghatározni. Általában 0 és 30 közötti értéket jelöl. 10 felett már bizonyítottan hatékony antibakteriális hatásokkal rendelkezik az UMF jelöléssel ellátott manuka méz – 20 felett pedig már ’kimondottan erős’-nek tekinthető.

Olyan bakteriális fertőzések, mint az influenza, a nátha vagy a megfázás tüneteinek az enyhítésére, valamint a megelőzésre szintén hatékony a „csoda-méz”.

Nyugtatólag hat a torokra. tapasztalatok szerint már a 2. napra enyhíthető egy egyszerű torokfájás napi 3 teáskanálnyi manuka mézzel (TIPP: lassan nyeljük le, folyadékot ne fogyasszunk rá).

„ (...) A manuka méz gyógyító erejét az immuműködés ösztönzésével fejti ki. Antibakteriális, antivirális, és antimikrobiális hatássaival segíti az immunrendszer munkáját, a baktériumok és kórokozók leküzdését. (...) ” – Foglalta össze a manuka méz immunerősítő tulajdonságait Rick Ray, a szuperélelmiszerekkel, valamint a humán fogyasztásra kimondottan ajánlott természetes élelmiszerek „kutatásával” foglalkozó vállalat, a ’Xynergy’ táplálkozási tanácsadója.

A manuka méz azáltal, hogy fokozza az immunsejtek növekedését, valamint segíti a probiotikumok működését, kihat az optimális bélflórára is, amelynek megléte az egészséges szervezet egyik alapja.

Itt tud rendelni MANUKA MÉZET, propoliszt, virágport

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók