Immunerősítő Gyerekeknek - Manuka mézek

A több 100, ismert mézfajta mindegyikére, így a manuka mézre is igaz, hogy 1 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem ajánlott a fogyasztása – Főképpen a csecsemők fejletlen emésztőrendszere, bélflórája miatt, ezek ugyanis még éppen nem elég fejlettek ahhoz, hogy a mézben lévő spórák fejlődését megakadályozzák.

Egy 12-18 hónapnál idősebb gyermek szervezete már jól képes tolerálni a manuka méz összetevőit, éppen ezért kisgyermekek számára már biztonságosan adagolható terméknek minősül.

Mint természetes immunerősítő, a manuka méz sok esetben a szintetikus antibiotikumok hatását is képes kiváltani, megkímélve így a gyermek szervezetét az antibiotikumok elkerülhetetlen negatív következményeitől – felboríthatják a fejlődésben lévő szervezet baktérium egyensúlyát.
Különben is, modernkori orvosi vélekedés értelmében az antibiotikumok alkalmazása csak bizonyos esetekben elkerülhetetlen (pl. lázas betegség esetén). Mindez felnőttekre is igaz, gyermekekre azonban fokozottabban érvényes.

A gyermekek szervezete kimondottan befogadó a különböző étrend kiegészítőkkel és természetes gyógyhatású termékekkel szemben, hiszen egy fiatalkori szervezet jóval kevesebb toxikus hatásnak van kitéve, mint idősebb korban.” – Emily Yates ausztrál természetgyógyász véleménye a manuka mézhez hasonló, jótékony hatású termékekről.

A manuka méz hatásai gyerekeknél

    - (...) bioaktív összetevői pótolják a gyermekek egészséges szervezetéhez nélkülözhetetlen olyan tápanyagokat, mint pl. a vitaminok, az aminosavakat, az antioxidánsokat, vagy az ásványok.

    - (...) az immunrendszer kiegyensúlyozott működése szempontjából fontos tápanyagokat tartalmaz. Egy kisgyermek immunrendszere még évekig nem tekinthető „kifejlettnek”, éppen ezért az immunerő növelésére fiatalkorban nagy gondot kell fordítani.

    - (...) torokfájás, torokgyulladás, ellen hatékony, csak úgy mint influenza és megfázás tüneteinek a kezelésére.

    - (...) mint a legtáplálóbb méz, a jobb egészség mellett jobb közérzetet is biztosít.

    - (...) külső fertőtlenítésre, a bőr ápolására is alkalmas. A gyermekkorban oly gyakori sérülések, mint például a zúzódások, a horzsolások, valamint a sebek gyorsabb gyógyulása elősegíthető manuka mézzel.

Édes íze miatt (mértékletesen fogyasztva) alkalmas lehez a fehér cukor pótlására is, ételekbe, italokba elkeverve. A gyerekek kimondottan szeretni fogják a joghurtokba, reggeli gabonapelyhekhez elkevert manuka mézet!

Nézze meg a másik igen kedvelt manuka méz témájú oldalunkat, ahol még több infó érhető el, a Comvita és a Real Health manuka mézekről.

2 és 12 éves kor közötti gyermekeknek a 12-es UMF jelöléssel ellátott manuka méz a legideálisabb. Kisgyermekeknek mindenképpen a mértékletes adagolás javallott, hiszen a manuka méznek viszonylag magas a természetes cukortartalma, a cukor, a cukros máz pedig köztudottan lassít a tejfogak normál ütemű növekedésén.
12 – 18 éves kor között, a fiatal szervezet fokozatosan növekvő igénybevétele miatt már adható a 16-os UMF jelzésű manukaméz is.
A mindennapok során ajánlott 1 kiskanál fogyasztása, a betegségek és fertőzések megelőzése céljából! Tapasztalatok szerint a napi 3x1 kiskanál adagolása, az őszi-téli, immungyengélkedéssel járó évszakban mindenképpen hasznos lehet!

Itt rendeljen manuka mézet

Real Health manuka méz

Manuka mézek - Árak

MGO100 - 500g = 9.971 Ft
MGO300 - 250g = 9.971 Ft
MGO500 - 250g = 17.971 Ft
tovább az összes termékhez
Ausztrál + Új-Zélandi manukamézek. Az általunk forgalmazott méhészeti termékek bevizsgált termékek.

Manuka méz Kúrák

Gyerekeknek ManukamézetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

10 g / nap
4 - 5 kúra évente

Felnőtteknek Manukamez.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Manukamézet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10g / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Manuka méz KÚRA

Gyakori kérdések a Manuka mézről:

Biztonságosan fogyasztható a manuka méz? Mit jelent az AKTÍV jelölés?

Összes kérdés és válaszhoz tovább
Erősebb immunrendszer manuka mézzel

Fokozza az Immunerősítő hatás immunrendszere teljesítményét Manukamézzel.

Fokozza a Gyomor működés gyomra és az emésztése működését Manukamézzel.

Javítson szervezete működésén manukával

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Olvasson még többet a Real Health és a Comvita manuka mézekről. Tovább, a Manukaméz.hu oldalra, ahol vélemények és egyéb hasznos infókat is kaphat a manuka mézekről.